top of page

Gezichten leren tekenen

Als illustrator heb ik een specialiteit, namelijk portretten/gezichten tekenen. Door de jaren heen heb ik enorm veel geleerd en die kennis deel ik graag met jou. Mijn motto is dan ook 'iedereen kan tekenen' en daar begeleid ik jou graag in.

Tekenen begint met kijken

Gezichten tekenen begint met kijken. Kijk eens echt goed hoe een gezicht eruit ziet. Pak een spiegel erbij of kijk naar foto's. Waar zitten je ogen en waar je neus? En hoe groot zijn ze in verhouding met elkaar? Wat maakt jouw gezicht uniek? Of het gezicht van de ander? Heeft je huid een gele ondertoon of een roze? Al deze dingen zijn enorm van belang bij het portret tekenen. Hoe kun je tenslotte tekenen als je niet weet hoe het 'ding' dat je wilt tekenen eruit ziet?


Oefenen, oefenen, oefenen

Dit is waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar het is waar. Je leert pas goed gezichten tekenen als je oefent. Niemand is na één keer proberen goed in iets. Het is ook niet eerlijk om je direct te vergelijken met mij of wie dan ook, ik doe dit al jaren. Zoek foto's op instagram en teken ze na. Probeer maar wat. En daarna nog een keer. En nog een keer. Waar ben je tevreden mee en waar kan je nog verbeteren?


Maar ik kan het écht niet

Blokkeert je hoofd nu volledig, omdat je ervan overtuigd bent dat je het niet kan? Herkenbaar. 'Ja maar ik kan geen gezichten tekenen.' Ik hoor het bijna dagelijks. Een wit papiertje voor je neus is super intimiderend. Toch ben ik ervan overtuigd dat je het wél kan! Daarom help ik je graag met een gratis template. Trek deze over en gebruik deze als de basis voor je portret. Dit template geeft je aan hoe de vorm van het hoofd eruit ziet en waar de ogen, neus, mond en oren komen. Deze kan je vervolgens zelf invullen met jouw ogen, jouw neus, jouw mond, jouw oren en jouw haar.

Klik hier voor de gratis template >Maar ik wil gewoon iemand die het me stap voor stap uitlegt!

Oke, een template is nog steeds iets te intimiderend, ik begrijp je. Daarom heb ik een e-book ontwikkelt waarin ik je stap voor stap leer hoe je een portret kunt tekenen. Het leuke van dit boek is dat het voor iedereen geschikt is, heb je nog nooit getekend? (al lijkt dat me sterk, want welk kind tekent nou niet?) Of probeer je het al een tijdje maar ben je steeds net niet tevreden?


Ik leer je hoe je begint. Vanaf het witte papier. Echt stapje voor stapje, dus niet een rondje bij stap 1 en bij stap 2 een complete illustratie. Deze stappen zijn écht voor iedereen te volgen. En lukt het je nog niet? Stuur me een mailtje en ik help je verder of je krijgt je geld terug!Hopelijk heb je hier wat aan gehad en heb je zin om lekker aan de slag te gaan. Want tekenen is vooral heel leuk! Iedereen kan gezichten tekenen en als je blijft oefenen worden ze alleen maar beter. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een portret tekening aan iemand te geven voor zijn/haar verjaardag? Een persoonlijker cadeau is er niet. Of een van jou en je geliefde samen? Of gewoon voor de lol. Alles kan!19.328 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page